Радіочастотний 4-канальний фазоповертач у діапазоні 0-360° з цифровим керуванням для телекомунікаційних систем з амплітудною модуляцією багатьох складових - Горбатий, Іван Володимирович (Вісті вищих учбових закладів. Радіоелектроніка, 2022)
У статті запропоновано радіочастотний 4-канальний фазоповертач в діапазоні 0–360° з цифровим керуванням. Цей фазоповертач є частиною 4-канального AMМС модулятора (Amplitude Modulation of Many Components) та 4-канального AMМС демодулятора, які використовуються для генерування та оброблення сигналів на основі нового високоефективного типу амплітудно-фазової модуляції AMMC. AMМС модулятор та AMМС демодулятор є частинами перспективної високоефективної телекомунікаційної системи передавання даних. Перевагами запропонованого фазоповертача є можливість незалежно змінювати початкові фази на кожному виході фазоповертача в діапазоні 0–360°, висока точність встановлення різниці фаз сигналів на виходах фазоповертача, стабільність амплітуд сигналів на виходах фазоповертача, широкий діапазон робочих частот та цифрове керування початковими фазами сигналів на виходах фазоповертача за допомогою програмного забезпечення, встановленого на комп’ютері. Запропонований фазоповертач може бути використаний у телекомунікаційних системах для високошвидкісного передавання даних при генеруванні чи обробленні PSK, ASK, QAM та AMMC сигналів. Також цей фазоповертач може бути використаний у високонадійних телекомунікаційних системах з комплексною системою контролю та гарячим резервуванням.